zondag 24 maart 2013

Schaarven van glas

Tiedens de prissentaotie van Veenbraand weur ik verrast deur Luc Oostra met een geluudsopnaome van 'Schaarven van glas'. Hij har mien gedicht 'Glazen bol', oet de bundel al op meziek zet.
Inmiddels is het lied te heuren via dizze link.

Eerder hef Luc Oostra al 'En komp de dag' in fado-versie opnummen op de CD Weer terug (saomen met Jan Kuipers).
'Dizze Wals' (de Drentse bewarking van 'Take this waltz' van Leonard Cohen) is hier te heuren.

zaterdag 23 maart 2013

Veenbraand in het Dagblad van het Noorden

Vandaog stiet in het Dagblad van het Noorden een recensie van Veenbraand deur Gerard Stout.
De schatplichtigheid an Nederlandse dichters, die daorin nuumd wordt, geldt wat mij betreft meer bepaolde dichters (Tarjei Vesaas, Jon Fosse) oet de Noorse literatuur.

zondag 17 maart 2013

'En komp de dag' en inspiraotie

Vanmörgen he'k optreden tiedens Taal an Taofel in Vries. Gerard Stout las ok veur oet zien wark en duo HáDieJan (Dianne Marsman en Jan Ottink) oet de Achterhoek verzörgde de meziek: mooie luusterliedties. Het was een mooie bijienkomst met veul en andachtig volk. Janny Roggen, Herma Stroetinga en Anne Doornbos deuden 't meraokel. Techniek en eten was ok dik veur mekaor.

Speciaol, veur mij in 't bezunder, was het leste nummer dat HáDieJan zung: As ik verdwaaln. Jan Ottink vertelde dat hij jaoren leden mien gedicht En komp de dag las en dat gedicht was ien van de inspiraotiebronnen veur het lied dat hij schreef en waormet ze vandaog dus ofsleuten.

Ik vin 't bezunder dat En komp de dag op zoveul verschillende manieren een plek kregen hef, naoda'k het schreef as 'Gedicht van de maond' veur het project van wat toen nog 'Drentse Taol' was. Maondblad Drenthe en Radio Drenthe waren in die tied ok betrökken bij dat project.

Daornao hef Ab Drijver En komp de dag op meziek zet, het Nedersaksisch Vocaal Ensemble hef het in het repertoire opnummen, Carlos Micháns hef het as ien van mien Drèei Drentse Gedichten gebroekt in de symfonische compositie veur het Drents Symfonieorkest, laoter ok oetvoerd (in Spanje!) deur het Grootkoor en orkest van Bragi oet Grunning en Luc Oostra hef er een fado-oetvoering van opnummen. En de tekst is dan dus ok inspirerend west veur Jan Ottink.

Het is mooi veur mij, as dichter, dat zoveul mèensken die tekst kennelijk op pries stelt.
Naoda'k het gedicht een maol veurlezen har, kwam een vrouw van een jaor of tachtig wat ontdaon naor mij toe en vreug: hoe kun jij nou weten dat ik dat zo vuul.
Lichtkaans zit het daorin.

Het nummer As ik verdwaaln van HáDieJan, waordeur dit verhaoltie in gang zet weur, kuj hier heuren. Het komp oet heur theatershow 'Teegnkommn' oet 2007.

zaterdag 16 maart 2013

maandag 11 maart 2013

De prissentaotie van Veenbraand

Afgelopen vrijdagmiddag was de prissentaotie van Veenbraand in het Huus van de Taol.
Nao het openingswoord deur veurzitter Anne Doornbos, stun mij een verrassing te wachten, die deur het programma hen in stukkies verdield was.
An vief kollega-dichters (Gerard Nijenhuis, Nicolette Leenstra, Martin Koster, Anne Doornbos en Aagje Blink) was vraogd um een gedicht met 'Veenbraand' as oetgangspunt veur mij te schrieven. Het leverde vief prachtige gedichten op, die alle dichters tiedens de prissentaotie veurlazen en boetendes kreeg ik alle gedichten op een mooie poster en prachtig inliest overhandigd.
Inderdaod een geweldig mooie verrassing.

Mien dochter Annelien zörgde veur de muzikaole bijdraoge in een blokkie van oes saomen. Ik leidde een gedicht in, las het veur en daornao zung Annelien een lied dat daorbij paste. Ondanks de verkoldheid die ze net weer de baos was, klunk het as een klok!

 
Het eerste exemplaor was veur mien olders, die ik daormet verraste.
 
 
De verrassing!
 
 
En nao het officiële programma was het vanzölf tied veur een happie en draankie èn gelegenheid um de bundel te kopen en te laoten signeren!
Zeun Reinier was drok gangs met fotograferen.


En een paor daogen laoter is 't tied veur het vervolg.


Allemaol stief bedankt veur je belangstelling en het kopen van de bundel. Laot ok ies weten wa'j der van vindt.

maandag 4 maart 2013

Agenda in meert

  8 meert:  Prissentaotie Veenbraand
  9 meert:  Interview in Podium, Radio Drenthe, 14-15 uur
10 meert:  Interview in Plaatstaal, Radio Hoogeveen, 13-14 uur
16 meert:  Optreden tiedens Noord Houdt Woord, Café De Wolthoorn & Co., Groningen, vanaf 20.00  uur, gratis toegang
17 meert:  Optreden tiedens Taal an Taofel, Café Onder de Linden, Vries, 11-14 uur (risserveren via info@onderdelindenvries.nl)
29 meert:  Optreden bij Poëzie met Kasper, Theater De Kapel, Emmastraat 15, Groningen. Aanvang 20.30 uur, gratis toegang